Boilies kapr

Boilies na kapra či amura

  • Kdy: Brzké jaro - začátek léta
  • Co chytíte: Kapr, Amur u menších kuliček Cejn
  • Kde: Rybníky, přehrady

 

Na toto boilies se dá chytat prakticky brzy z jara, atraktory se zde uvolňují rychle i ve studené vodě a první záběry po dlouhé zimě potěší nejednoho rybáře.

Ingredience

600g pšeničné krupice dětské
300g plnotučné sojové mouky
200g kukuřičné mouky
10-13 vajec
Rostlinný olej
Sůl
Extrakt a aroma lze použít prakticky cokoli, ale doporučuji jahodu, med či vanilku, případně aminokomplex
Potravinářské barvivo, nejlépe červené
Mleté arašídy, melasa

Postup přípravy

Tento recept, je témeř pro začátečníky.
Vejce řádně vyšleháme, přidáme do něj tekuté přísady a potravinářské barvivo. Do další mísy si dáme všechny sypké složky. Připravenou sypkou směs postupně sypeme do našlehaných vajec, přidáváme až do té doby, než se nám konzistence vzniklé hmoty bude zdát ideální. Necháme těsto 30minut odležet v ledničce, za pomocí rolleru na boilies poté válíme koule a vaříme 3-4 minuty ve vroucí mírně osolené vodě, dokud kuličky nevyplavou. Uvařené boilie necháme pár dní proschnout, nejlépe na sítku nebo nějaké tkanině poté je zamrazíme, nebo si odděláme část na okamžité chytání. Lze použít i jako výborné těsto na kapry.

 

Tento recept na boilies je převzatý  z internetu.


google-site-verification: googlecc8bd36e2cbbbd4c.html